" /> Sendra shop

Pasvorm en maat van cowboylaarzen

Wij raden aan  Sendra Goodyear Welted cowboylaarzen nooit te ruim te kopen omdat het een volledig leren laars is zal het leer wat rekken tijdens het inlopen. Ook zal de kurklaag tussen de binnenzool en loopzool de vorm aannemen van de onderkant van uw voet. De cowboylaarzen zullen zich geheel naar uw voet vormen. Daarom adviseren wij, over het algemeen, een maat kleiner te nemen als uw gewone schoenmaat.

In het begin kunnen nieuwe laarzen wat stroef en stug zijn. Hierdoor kan zijn dat u lastig in en uit de laars kan komen. Dit zal na ongeveer 5 tot 10 keer dragen verbeteren omdat de laars dan naar uw voet is gaan zitten. Om in het begin makkelijker in en uit de laars komen zou u een dun plastic zakje om uw sok kunnen doen. Ook de dikte van de sokken is van invloed op de pasvorm. U kunt het beste gaan staan om in de laarzen te komen, hou daarbij de zijkant van de laarzen vast wanneer u de laars aantrekt.

Belangrijk is dat de nieuwe laars strak op de wreef zit, ook hier komt ruimte door het inlopen. Heeft u ruimte op de wreef probeer dan een maat kleiner. Waarbij u er natuurlijk wel op moet letten dat u nog genoeg ruimte heeft voor u tenen waarbij u zeker niet de voorkant van de laars mag raken. Hier rekt de laars namelijk totaal niet.

Een westernlaars zal ongeveer 1 tot 1,5 cm loskomen van de hiel. Als de laars is ingelopen en ook de zool is soepel geworden zal dit verschijnsel minder opvallen. Dit glijden van de hiel is eigen aan de westernlaars en komt het loopcomfort ten goede.

Het uittrekken van de cowboylaarzen gaat makkelijker als u een laarzenknecht gebruikt. Let hierbij op dat u de hiel van de cowboylaars in de laarzenknecht plaatst en nooit aan de hak uit trekt. Uitschieten uit een laarzenknecht kan zeer pijnlijk zijn dus wees voorzichtig.

HIGH TENSION LEATHERWEAR
     Sendra Boots and Belts. 
Lederen kleding en Accessoires  
Meer dan 25 jaar terzake deskundig
 


 

 

Je helpt ons door ons toestemming te geven om data te verzamelen waardoor wij de gebruiksvriendelijkheid van onze software kunnen verbeteren. Tegelijkertijd waarborgen we jouw privacy, want we verzamelen de data uiteraard geheel anoniem.